"Literatura este locul in care intimitatea se dezvaluie.
In aceasta carte, cortina se ridica de pe cuvintele spuse in mare taina: scriitorii se roaga (in pagini de jurnal) si personajele lor se roaga (in fictiune).
Adunate laolalta, cuvintele cele mai sincere si mai puternice li se transforma intr-un teribil spectacol al omenescului, ... citeste mai departe
In Bucurestiul interbelic oamenii au trait si idealul, si prostia insingerata, au simtit si rafinamentul extrem, si opacitatea grosolana, au avut generosi si ticalosi, echilibrati si fanatici, lucizi si fantasti, buni si rai, bine si rau.
Nu semanau unii cu altii si nimeni nu-i obliga sa gindeasca la fel si sa ... citeste mai departe
"Daca oamenii din secolul 19 sunt atât de straini de noi este si pentru ca au deasupra capului alt cer.
Ziua, cerul lor seamana oarecum cu al nostru, e înalt, departat, si numai pasarile sau dirijabilul îi tulbura uneori transparenta. Zborul îngeresc nu mai e la moda într-o epoca în care ... citeste mai departe
Parerea editorului: Poate ca inocenta e vârsta la care ar fi trebuit sa ramânem pentru a da un dram de decenta speciei umane. Cartea aceasta, frumoasa ca un basm adevarat, este povestea unei lumi de copii în care „caderea“ n-a avut înca loc. Citind-o, ne leganam cu gândul ca am ... citeste mai departe
Laura este inteligenta, curioasa si plina de curaj, desi se crede "neobisnuit de obisnuita". Are insa un secret. O sa vi-l spun si voua: la aproape opt ani, nu stie sa citeasca.
Motivul? Imaginatia ei prea bogata.
Intr-o buna zi, colegii Laurei intra in biblioteca si dispar. Au devenit pur si ... citeste mai departe
Înca o stralucitoare, bine provocatoare si miezoasa „carte-maslu“, asa cum nimerit li s-a spus volumelor colective de la Humanitas care povestesc feeric lumi de altadata, cu (stra)bunici fabulosi, muzici adolescentine, reverii gastronomice, carti formatoare, jubilatii senzoriale, caznele militariei, mizeriile ceausismului si „casele vietilor noastre“.
O carte despre cum binele si raul se fac deodata, despre cei simpli, care nu deosebesc dreapta de stânga si despre cei complicati, care se cred alesii lui Dumnezeu.
Despre povestile care îndreptatesc si nedreptatesc, despre tati si despre Tata, si despre o fiica isteata, ... citeste mai departe
Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a mortalitatii in Romania.
Autorii volumului abordeaza dintr-o perspectiva stiintifica extinsa impactul pe care aceste afectiuni il au asupra virstnicilor, analizind atit masurile care pot fi luate pentru preventia lor, cit si metodele de tratament.
Pe linga o prezentare exhaustiva a patologiei cardiovasculare si a factorilor ... citeste mai departe